vineri, 13 martie 2015

Cum ar putea ajuta buneii o mamă care alăptează



Cum ar putea ajuta buneii o mamă care alăptează







foto: pinterest.com



Ați devenit bunici! Felicitări! Iar acum fiica sau nora vă anunță că intenționează să alăpteze. Se prea poate că o să doriți să-i puneți careva întrebări în legătură cu această alegere. Poate din motiv că ai dumnevoastră copii nu au fost alăptați și totul a decurs bine sau poate pentru că nu dispuneți de informație suficientă la acest subiect, nu știți cum puteți ajuta o mamă care alăptează. Noi venim în ajutor și vă sugerăm cu ce ați putea contribui.





1. Respectați-i alegerea. Nu hrăniți copilul cu alimente fără a fi întrebat mama dacă este de acord.


2. Încercați să nu comparați bebelușul acestei mame cu copii dumneavoastră. Fiecare copil este diferit și are nevoie de abordare individualizată.



3. Dacă aveți întrebări sau dubii referitor la modul cum este hrănit sau se dezvoltă bebelușul, încercați să vă informați mai întâi de la un specialist în alăptare. Nu-i spuneți niciodată mamei că greșește sau procedează incorect.



4. Ați putea da o mână de ajutor semnificativă la sarcinile casnice, oferindu-i astfel mamei mai mult timp pentru a-și alăpta micuțul.



5. Proaspeții părinți sunt foarte sensibili la ceea ce le spuneți și la modul cum le-o spuneți. 
Încercați să fiți cât mai tacticoși și prudenți atunci când emiteți vreo critică. Asigurați-vă că v-ați informat bine în prealabil, iar modul în care o veți comunica nu-i va jigni.


6. Reamintiți-i mamei cât de benefică este alăptarea.



7. Alăptatul se învață. Dacă mama și copilașul întâmpină dificultăți în acest proces, îi puteți sugera să apeleze la o persoană competentă în alăptare care i-ar putea oferi o consultație și o îndrumare.






Redactor: Cristina Voicu

sursa: infor-allaitement.be



Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...