Thursday, June 1, 2017

Profilul consultantului în alăptare - Natalia Zabudscaia

Profilul consultantului în alăptare -
 Natalia Zabudscaia

foto: Irina Spinei

Natalia Zabudscaia
Consultant în alăptare la „Mămica Alăptează”
consultant-stagiar la „AKEV”

Date de contact:
Telefon: 069784367
Facebook: Natalia Zabudscaia 
skype: Nagorosha
Viber, WhatsAppNatalia Zabudscaia este membra „Mămica Alăptează” cu cea mai îndelungată experiență de alăptare la un singur copil. Natalia este mama a doi copii, a unui băiat care acum are 14 ani și a unei fetițe de 8 ani. Primul copil Natalia l-a alăptat 1 an și 7 luni, iar mezina familiei a fost alăptată 4 ani și 2 luni.

Natalia mărturisește că acum 3-4 ani nici nu s-ar fi gândit că va îmbrățișa o nouă profesie. Deși de ani buni este contabil și cifrele sunt stihia ei, consultanta noastră spune că mereu  și-a dorit să-i ajute pe alții. „Cu mare plăcere și multă răbdare mereu răspundeam la întrebările prietenelor mele legate de creșterea și îngrijirea copiilor”, ne spune Natalia Zabudscaia.

În lumea consultanței în alăptare m-a invitat consultanta în alăptare și prietena mea bună – Olga Gutium. Ea îmi zicea: „Natalia, îndrăznește, o  să-ți reușească, o să ajuți așa multe alte femei” și am îndrăznit. Acum nu regret în niciun fel această decizie”, ne spune Natalia Zabudscaia


Statutul – Pre-consultant în alăptare
Experiență profesională 2 ani
Experiență personală în alăptare 5 ani și 9 luni


Studii în domeniu:
2015 – Cursul Organizației Mondiale a Sănătății  „Consultare în alăptare”; A devenit membră a grupului de susținere a alăptării din cadru AKEV (Rusia).
2015 – A devenit pre-consultant în alăptare la „Mămica Alăptează” (R. Moldova).
2016 –A absolvit cursul de „Masaj pediatric” la Clinica „Sancos”, Chișinău.
2016 – A urmat cursul expres „Îngrijirea nou-născuților” la „Curcubeul Maternității” (în original: „Радуга Материнства”), Rusia, Moscova.
2017 – A absolvit cursul de perfecționare „Consultare în alăptare” la „Curcubeul Maternității” (în original: „Радуга Материнства”), Rusia, Moscova.
2017 - a devenit consultant-stagiar "AKEV"
2017 - a devenit consultant în alaptare "Mămica Alăptează"


No comments: