luni, 6 aprilie 2015

Primul workshop „Mămica Alăptează”


Primul workshop „Mămica Alăptează”









Mămica Alăptează a dat startul workshop-urilor dedicate alăptării. Duminica trecută (5 aprilie), a organizat primul său seminar destinat graviduțelor „Bazele Alăptării”. La eveniment au fost prezente 20 viitoare mămici, care au avut parte de mai bine de trei ore dedicate alăptării, întrebărilor și răspunsurilor, cadourilor și bunei dispoziții.














Workshop-ul a fost prezentat de către consultantele în alăptare și cofondatoarele proiectului - Olga Gutium și Alina Shmurun.  Graviduțele au aflat de la acestea despre poziționarea corectă la sân a nou-născutului, despre pozițiile de alăptare, principiile de bază ale alăptării și au acordat o mulțime de întrebări consultantelor proiectului.
















Workshop-ul de debut al proiectului s-a desfășurat în magazinul Cocsinelle, iar datorită atmosferei de acolo, a fost unul cu alură familiară și foarte caldă. Seminarul a avut drept parteneri: Perna Mea, care a oferit în cadrul tombolei de la sfârșit o pernă pentru alăptare, trei perne pentru bebeluș și o pernă pentru călătorii, totodată fiecărei mămici în parte au oferit un voucher în valoare de 100 de lei. Baby Ono au oferit și ei daruri frumoase pentru participante, astfel fiecare graviduță a primit o precehe de absorbante pentru sân, iar în cadrul tombolei trei mămici au primit câte un calendar, o cutie de absorbante pentru sân, o salteluță petru cădiță și un set pentru mâncare pentru bebeluș alcătuit din farfurie și lingură. 


















Partenerii proiectului au fost și APA OM, care este recomandată bebelușilor de la începutul diversificării (de la 6 luni). Aceștia au asigurat graviduțelor apă pentru tot parcursul evenimentului și au oferit cinci cadouri alcătuite din o cană, un carnet cu magnet pentru frigider și pix. Partenerii noștri media, MAMA PLUS, a oferit în dar fiecărei gravide câte un chec delicios. Parteneri media ne-au fost deasemenea și PentruEA.md.





















echipa Mămica Alăptează













Aduce mulțumiri deosebite fotografei Irina Spinei, pentru munca ei și pentru imortalizarea întâlnirii noastre. 


















Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...