Monday, October 12, 2015

ISTORIA UNEI MAME- Cum e să fii militar și mamă care alăptează

ISTORIA UNEI MAME
Cum e să fii militar și mamă care alăptează


Deanna Kerkhoff ese mamă și alăptează, pe lângă toate astea își execută profesia de militar. Acest interviu este despre ceva mai mult decât despre o mamă care alăptează. Această istorie publicată de către site-ul breastfeedingincombatboots.com ne arată cum e maternitatea în militărie și cum o mamă poartă cu onoare și profesionalism uniforma militară, totodată, dăruindu-i copilului său cel mai bun început în viață, alăptând. 


Spune-ne un pic despre tine și de ce ai ales cariera militară?
Deanna: Fiind copil de militar, am știut, de la o vârsta fragedă, cariera pe care o voi urma. Sincer, nici până acum nu știu de ce anume am ales această cale, însă cred în destin și presupun că asta îmi era sortit să fac. Soțul meu și cu mine suntem în serviciu activ, am reușit, deja, în primii doi ani de căsnicie, să experimentăm dificultățile legate de o viață militară dublă, implicând baze militare separate și misiuni impervizibile. Cum nu ar fi, ne simțim binecuvântați pentru că ne avem unul pe altul și pe mica noastră fiică Claire. Familia noastră nu o fi perfectă, dar creștem împreună în fiecare zi și depășim, cot la cot, toate obstacolele din calea noastră.

De ce ai decis să alăptezi?
Deanna: Cine nu-și dorește ce este mai bun pentru copilul său?Am știut că alăptarea va fi dificilă, facându-mi orarul haotic încă mai obositor și imprevizibil, dar asta nu m-a deranjat prea mult. Eu știu care sunt nevoile prețioasei mele fiice și sunt determinată să înving toate obstacolele.

Cum ai descrie experiența ta de a alăpta fiind militar activ?
Deanna:  Până acum a fost fantastic! Superiorii mei s-au arătat foarte înțelegători și suportivi în decizia mea de a alăpta. În blocul unde lucrez, este amenajată o cameră specială unde pot să-mi storc laptele. Am o mai are liberatate asupra organizării propriului orar, de aceea dispun de timp pentru a pompa lapte atunci când e nevoie. De asemenea, în timpul prânzului merg să-mi alăptez fiica la creșa unde este plasată. Pe de altă parte, jobul actual este foarte solicitant, iar misiunea trebuie îndeplinită cu orice preț. Uneori sunt nevoită să-mi aduc fiica cu mine la lucru sau să-mi iau lucrul și acasă pentru a putea face față. M-am confruntat și cu canale înfundate din cauza stresului și lipsei de somn.  Poate fi frustrant uneori, dar pentru mine, familia este prioritară. Nu mă dau bătută!

Ce părere ai despre alăptatul în uniformă?
Deanna: Foarte bună! Alăptatul în public necesită un pic de curaj la început, iar alăptatul în uniformă cere o mai mare doză de curaj și încredere în sine. Pentru mine, este important ca mamele să se simtă confortabil atunci când le oferă micuților ceea ce este mai bun. Nimeni nu vrea să se simtă marginalizată și nesusținută, ceea ce este comun într-o sferă preponderent masculină. Fiecare mamă în uniformă care alăptează ne aduce tot mai aproape de normalizarea alăptării în militărie. Astăzi suntem într-un mare proces de imense tranziții culturale, cred că alăptatul va fi parte din marile schimbări culturale.
Secretara Forțelor Aeriene, Deborah James, a anunțat recent aprobarea a mai multor măsuri menite să încurajeze femeile nu doar să se alăture forțelor militare dar și să rămână în ele. Unele din aceste măsuri prevăd facilitarea  asumării rolului de mamă, prin extinderea concediului de maternitate și propunerea unor alternative în carieră pe timpul acestei pauze. Sunt sigură că astfel, normalizarea alăptării în militărie va fi mult mai ușoară.

Poți să ne spui mai mult despre cum și de ce ai început șă confecționezi maiouri pentru alăptare? și care sunt planurile tale de viitor pentru aceste maiouri?
Deanna: Întotdeauna am fost pasionată de rezolvarea prolemelor, dacă este voință există și o cale! Am început să confecționez aceste maiouri după nașterea fiicei mele pentru că celelalte  maiouri pentru alăptare a diverselor branduri erau destul de scumpe (în jur de 40$ piesa), iar eu nu eram destul de încrezută în sine pentru a mă dezbrăca în pulic. Am început să caut opțiuni pentru a le confecționa de una singură, făcând diverse experimente pe maiourile de lucru mai vechi pe care le aveam.  Erau vechi și ieftine și am zis de ce nu? După câteva încercări am ajustat măsurile. Mi s-au potrivit atât de bine încât am decis să fac mai multe, realizând că odată cu întoarcerea la muncă aceste maiouri pentru alăptat de uniformă aveau  să-mi fie foarte utile. Ador aceste maiouri pentru că sunt foarte confortabile și discrete.  Este amuzant să vezi uneori cum oamenii sunt mirați după câteva minute de discuție cu mine, realizând deodată că în tot acest timp îmi alăptam fiica. Viața nu trebuie să se oprească din cauza foamei bebelușului tău, nouă ne place să ne luăm copilul cu noi la prânzuri și alte întâlniri.

Pentru moment, planific să confecționez în continuare aceste maiouri pentru alăptare. Combinarea micului meu bussiness cu serviciul activ și maternitatea este destul de solicitant. E multă muncă, dar sper că voi putea ajuta cu aceste maiori cât mai multe mame militare. Tot profitul din această mică afacere merge într-un fond pentru educația fiicei mele. Sunt foarte recunoscătoare pentru posibilitatea de putea ajuta și alte mame iar asta îmi este de ajuns.


sursa-breastfeedingincombatboots.com

Cristina Voicu


No comments: