vineri, 24 iunie 2016

Workshop „Alăptarea după un an și Încetarea Alăptării”


Workshop „Alăptarea după un an și Încetarea Alăptării”







Încetarea alăptării este o etapă importantă din viața atât a copilului, cât și a mamei. Alăptarea nu este doar hrană și lapte, iar încetarea alăptării nu este doar sfârșitul lactației. Această etapă presupune învățarea unor noi tactici de comunicare, de depășire a situațiilor de criză și de adaptare. Alăptarea ca proces a avut nevoie de mai bine de 9 luni ca să se declanșeze, să se pregătească corpul: sistemul hormonal și sânii și este nemilos în primul rând față de corpul dvs să încetați alăptarea brusc, el are nevoie de timp și răgaz; ca să nu mai vorbim de cât de traumatizant poate fi acest lucru pentru copil.


Consultanta în alăptare și co-fondatoarea Mămica Alăptează - Alina Șmurun, recomandă mamelor să acorde multă atenție acestei etape din viața micuților, dar și  a lor. ”Alăptarea devine cu timpul un ritual indispensabil din viața copilului. Tocmai din toate aceste motive, întreruperea bruscă a alăptării este destul de traumatizantă pentru copil. Din viața acestuia dispare un ritual foarte drag, simțul siguranței și al protecției. 

Încetarea treptată a alăptării permite mamei să sfârșească alăptarea fără a traumatiza și marginaliza copilul și fără a-și supune propriul corp vătămărilor și/ urmărilor mai puțin plăcute. Înțărcarea treptată este constituită din mai mulți pași de urmat, care asigură blând sfârșitul alăptării.”





Ca să aflați cum treceți blând și ușor prin încetarea alăptării, vă invităm la un eveniment dedicat acestui subiect, prezentat de către consultanta superioară în alăptare - Alina Șmurun. 

Workshop-ul va fi prezentat în limba rusă, cu traducere în română în caz de necesitate. Prezentarea și informația tipărită este disponibilă în limba română și rusă.




În cadrul workshop-ului veți afla despre:

- Alăptarea după 1 an și după 2 ani;

- Cum negociem cu copilul și-l învățăm să aștepte;
- Cum trecem (după 1 - 1,5 ani) de la alăptarea la cerere la alăptarea conform unui „regim”;
- Cum eliminăm alăptările de noapte;
- Cum învățăm copilul să adoarmă fără sân;
- Cum să încetăm alăptarea fără a traumatiza copilul și propriul corp;
- Încetarea alăptării pas cu pas, etapă cu etapă;
- Care sunt acțiunile indicate și care sunt conraindicate în legătură cu copilul în perioada înțărcării;
- Cum ne dăm seama dacă copilul e pregătit pentru încetarea alăpării și care sunt perioadele potrivite și nepotrivite din viața lui pentru a trece prin această nouă etapă;
- Vârsta optimă a copilului pentru încetarea alăptării;
- Coprul mamei în perioada încetării alăptării. Cum avem grijă de el și în deosebi de sâni;
- De ce înțărcarea treptată și nu bruscă. Despre traumele înțărcării cu pastile, legatului sânilor, despărțirea de copil pentru câteva zile, ungerea mameloanelor cu verde de brialiant și altele;
- Mituri despre încetarea alăptării.


Durata evenimentului: 2 - 2,5 ore

Data: 10 iulie
Ora: 15:00


Adresa: str. Praga 55 (intersecție cu str. C. Brâncuși) Botanica
Centru de Yoga a Eugeniei Ionel

Costul biletului 200 lei.
Bilet pentru al doilea membru ai familie 40 lei.
Numărul de bilete este limitat!



Pagina de facebook 
a evenimentului







Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...