duminică, 12 martie 2017

„Decalogul unei mame” din inima Angelei Gudima - Stratulat


„Decalogul unei mame” din inima Angelei Gudima - Stratulat







Angela Gudima - Stratulat este cea de-a cincea eroina a proiectului „Decalogul unei mame”, lansat de Mămica Alăptează. Angela este, de profesie, oncolog - ginecolog, în suflet poet și, pe lângă toate acestea, de 7 ani e mama lui Petrică. Angela ne-a împărtășit poruncile pe care i le-a dictat inima de când a devenit mamă. 




„Decalogul unei mame” din inima Angelei Gudima - Stratulat



Porunca I - Fii TU un bun exemplu, copii sunt oglinda noastră. „Nu încercați să vă educați copiii. Ei oricum vă vor semăna. Educati-vă pe voi” (proverb).

Porunca II - Să nu ai așteptări (mari), s-ar putea ca nimic din ceea ce ai citit, văzut, planificat să nu se întâmple așa cum ai (fi) vrut. Fii flexibilă.

Porunca III - Nu te compara și nu îl compara cu nimeni. Ceea ce este bine sau ce funcționează pentru o familie, poate să nu vi se potrivească vouă. „Câte bordeie, atâtea obiceie.”










Porunca IV - Nu încerca să pari ceea ce nu ești. Mai devreme sau mai  târziu, vei fi deconspirată. Aceasta ar putea fi una din marile dezamăgiri ale copilul în viață. Este ca și cum ai afla că partenerul tău are o viață dublă.

Porunca V - Ascultă-ți instinctul, este darul cel mai de preț al naturii: „Orice mamă e anume, Cea mai scumpă de pe lume" (N. Stanescu).

Porunca VI - Laudă-i reușitele, susține-l când e înfrânt - fii oaza lui de înțelegere și bunăvoință.





Porunca VII - Nu trăi doar pentru copilul tău, nu va avea nimeni de câștigat din asta. Tu, el, noi toți, suntem trecători...

Porunca VIII - Respectă-l pe celălalt părinte, indiferent de circumstanțe.

Porunca IX - Acceptă-l așa cum este - iubirea pentru copilul tău nu poate fi condiționată. Și EL este primul care trebuie să știe asta.









Porunca X - Fii conștientă și lasă-l liber când vine timpul.












Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...