Monday, August 6, 2018

Au primit răspunsuri pentru cele mai chinuitoare întrebări. Zeci de femei au beneficiat de consultații gratuite la „Marșul Alăptării”


Au primit răspunsuri pentru cele mai chinuitoare întrebări. Zeci de femei au beneficiat de consultații gratuite la „Marșul Alăptării”Au primit sfaturi și informații utile de la cei mai pricepuți specialiști în domeniu. Zeci de femei care au participat pe 1 august la Marșul Alăptării au beneficiat de consultații gratuite de la specialiștii în alăptare. Pe lângă faptul că au putut primi răspunsuri la cele mai chinuitoare întrebări, mămicile au avut parte de o interacțiune pozitivă și au scăpat de unele temeri nefondate. În premieră, consultațiile au fost oferite nu doar pe subiectul alăptării. Specialiștii au răspuns și la mai multe întrebări legate de masajul pediatric.


„Demult îmi doream să am o discuție cu un specialist în alăptare. Am vrut să primesc răspuns la unele sfaturi pe care le primesc deseori de la rudele mai în vârstă, dar care mi nu mi se par necesare. Consultanta mi-a confirmat că nu e nevoie să mănânc pentru doi pentru a avea suficient lapte”, a spus o mămică.

„Este o inițiativă foarte bună. Unele femei nu-și permit să meargă la specialist, iar aceste consultații gratuite sunt ca o mână de ajutor întinsă pentru noi”, a spus o femeie.
„Deseori când mănâncă la sân bebelușul  meu se îneacă.  Am vrut să văd care este problema. Consultantul mi-a explicat că, de fapt, poziția în care obișnuiesc să alăptez nu este cea mai comodă pentru copil”, a povestit o mămică.

Și consultanții în alăptare recunosc că au savurat la maximum interacțiunea cu mămicile curioase. Natalia Zabudscaia spune că asemenea evenimente reușesc să consolideze atitudinea pe care o are societatea față de alăptarea la sân.

„Multe femei nu au apelat niciodată la sfaturile unui consultant, respectiv ele nu știu care este esența acestei proceduri. Am văzut pe fețele lor cât de curioase erau să pătrundă în miezul acestui fenomen”, a spus specialistul.

Un alt consultant care a oferit gratuit timpul său mămicilor prezente la eveniment este Ludmila Caracalceva. Specialistul susține că asemenea evenimente își au rostul mai ales pentru a sublinia susținerea plenară de care au nevoie femeile care își alăptează bebelușii la sân:

„Nu e pentru prima dată când noi, cei din proiectul „Mămica Alăptează” alegem să facem voluntariat. Astfel reușim să fim mai aproape de femei și să înțelegem care le sunt cele mai mari probleme în ceea ce ține de procesul de alăptare. A fost o plăcere să interacționăm cu ele”.

Marșul Alăptarii a fost organizat pentru a patra oară în țara noastră. Evenimentul are scopul de a promova alăptarea la sân. Evenimentul a fost organizat de proiectul Mămica Alăptează și de Mama.md. Partenerii Marșului Alăptării au fost: BB Cream, Ушастый Нянь, OM Kids, Mam & Me, B'Sweet, Smart Start Kids Academy, Irina Spinei Photography, Equilibra Moldova, Antos cosmetică naturală, Clounella - Trupă de Animație, Fit Mami, Automobil Club Moldova, Baby4baby, Crystal.md, Henna naturala in Chișinău / Roata Tatuata, Mirush, Naja Wow, Baumall Moldova, Choo Choo Baby Carrier, Corturile Domik, Universitatea Tehnica a Moldovei
Parteneri informaționali: Ea.md, Ask a Mom, Târgul Mămicilor Fermecate, Tîrgul Mămicilor Non-Stop.


 Irina HareaNo comments: