Wednesday, August 29, 2018

Impresii de la workshop-ul „Relația de cuplu după apariția unui copil”

Impresii de la workshop-ul „Relația de cuplu după apariția unui copil”


Momentul în care un cuplu decide dacă este pregătit ca iubirea lor să dea naștere unei noi vieți sau e cazul să mai aștepte, stârnește multe discuții între parteneri, răscolește multe frici și întrebări la care e greu de găsit răspunsuri obiective. De cele mai multe ori, aceștia discuta despre partea financiara și despre disponibilitatea de a renunța la libertate și cam atât, dar un copil în familie implica mai mult decât aceste 2 aspecte.

Cinematografia și reclamele ne crează așteptări false despre cum e viața cu un bebeluș. Astfel, în primele luni după apariția bebelușului în familie, începe un adevărat maraton de supraviețuire în care frustrarea, oboseală și uneori chiar disperare.

Ce schimbări aduce nașterea copilului în relația de cuplu, de ce se întâmplă că de multe ori chiar și soții care se înțelegeau de minune, devenind părinți se confruntă cu probleme? Despre presiunea socială asupra părinților și mai cu seamă a mamei, despre unde să căutăm liniștea și împlinirea în familie astfel încât să le fie tuturor confortabil, s-a vorbit la workshop-ul „Relația de cuplu după apariția unui copil”. Un seminar cu totul inedit, prezentat de psihologul și consultanta în alăptare – Alina Shmurun, în premieră în cadrul Săptămânii Mondiale a alăptării 2018.
"Am avut parte de 3 ore în care am tot exclamat "aaa, iată de ce!" și nu îmi vine să cred cât de multe dificultăți as fi evitat dacă aș fi auzit informația prezentată azi înainte să nasc. Ce multe momente ar fi fost altfel între mine și soțul meu și cum am fi avut acum altfel de amintiri din perioada post partum decât lacrimi și "de ce copilul nostru nu doarme?!" a mărturisit o tânără mamă prezentă la eveniment.

La workshop au fost prezenți și câțiva tați, interesul cărora a fost deloc mai mic decât al mamelor, iar la final au bombardat speaker-ul cu întrebări, care îi macină pe toți proaspeții părinții despre cum să găsească echilibrul între a fi părinte și în același timp partener, dar și să nu uite de propria persoană.
Speaker-ul a vorbit în cadrul atelierului despre:

- Caracteristicile comportamentului și dezvoltării copiilor nou-născuți;
- Specificul psihologic ale unei femei în perioada postpartum,
- Caracteristicile psihologice ale bărbatului după apariția unui copil în familie;
- Dificultățile comune întâlnite la o familie cu copil nou-născut;
- Relațiile cu generația buneilor;
- Crize familiale din această perioadă și modalități de a le depăși.

Datorită numeroaselor solicitări, dar și a interesului sporit față de tema discutată a celor prezenți la eveniment, Mămica Alăptează va reveni cu acest workshop în timpul apropiat. Urmăriți-ne pagina de Facebook și site-ul pentru a fi la current cu detaliile următorului eveniment.


Diana Ivanov


No comments: