Saturday, August 4, 2018

Marșul alăptării la a 4-a ediție, sărbătorit de sute de părinți în parcul UTM


Marșul alăptării la a 4-a ediție, sărbătorit de sute de părinți în parcul UTM


În prima zi a lunii august, preț de câteva ore, Parcul Industrial al Universității Tehnice din Moldova s-a transformat într-o adevărată arenă de defilare. Zeci de femei îmbrăcate în straie albe și-au luat bebelușii în brațe și au pornit într-un Marș al Alăptării. Evenimentul, organizat pentru al patrulea an consecutiv în țara noastră, are scopul de a promova și de a susține alăptarea la sân.

Lansarea oficială a Săptămânii Mondiale a Alăptării a fost urmată de un program interactiv pentru toată familia. Astfel, mămici cu burtici, cu pici, tătici, bunici și bone care îngrijesc de micuți au avut parte de o după-amiază relaxantă și utilă. Organizatorii evenimentului au împărțit parcul UTM în mai multe zone, pentru ca toți cei prezenți să se bucure de maximă comoditate.

Participanții au putut să-și ia porția de respiro în zona chill-out, copiii s-au zbenguit până la epuizare într-un spațiu dedicat lor, cei care și-au dorit să imortalizeze clipa au făcut coadă la zona cu fotostanduri, mămicile au invadat zona de frumusețe,sănătate și sport, apoi au încercat să afle cât mai multe de la consultanții în alăptare care și-au oferit gratuit serviciile.


„Este un eveniment util nu doar pentru femeile care au copii, dar și pentru cele care sunt în așteptarea bebelușului. Alăptarea la sân este un subiect care merită să fie discutat și promovat, pentru că doar așa putem să-I oferim copilului nostru toate vitaminele de care are nevoie. Sunt pentru prima oară la Marșul Alăptării, dar mi-a plăcut mult organizarea și o să mai vin și în alți ani”, a spus o mămică cu burtică.

„Am fost de fiecare dată când s-a organizat Marșul  Alăptării. Consider că este un eveniment despre care merită să afle fiecare femeie. Aici nu doar te distrezi, dar reușești să afli o sumedenie de informații utile”, a spus o femeie.


„Am venit cu soția și cu bebelușul. Mi-a povestit toată săptămâna despre acest eveniment, așa că am fost curios să văd și eu despre ce e vorba. O inițiativă foarte bună”, a spus un tătic.

Marșul Alăptării este un eveniment organizat de către proiectul Mămica Alăptează şi Mama.md
Parteneri: BB Cream, Ушастый Нянь, OM Kids, Mam & Me, B'Sweet, Smart Start Kids Academy, Irina Spinei Photography, Equilibra Moldova, Antos cosmetică naturală, Clounella - Trupă de Animație, Fit Mami, Automobil Club Moldova, Baby4baby, Crystal.md, Henna naturala in Chișinău / Roata Tatuata, Mirush, Naja Wow, Baumall Moldova, Choo Choo Baby Carrier, Corturile Domik, Universitatea Tehnica a Moldovei

Parteneri informaționali: Ea.md, Ask a Mom, Târgul Mămicilor Fermecate, Tîrgul Mămicilor Non-Stop

Marșul Alăptării a fost organizat pentru a patra oară în țara noastră.

Irina Harea


No comments: