sâmbătă, 31 iulie 2021

De ce merită să participi la Săptămâna Mondială a Alăptării 2021

 

De ce merită să participi la
Săptămâna Mondială a Alăptării 2021

foto: Irina Spinei

Pandemia Covid 19 a „tulburat apele” din viața tuturor, mulți proapeți părinți au rămas fără ajutor offlne în organizarea alăptării și a creșterii copiilor. MamicaAlapteaza a sprijinit online părinții în această perioadă. Dar vara aceasta am decis o întâlnire pe viu cu gravide, viitori tați și părinți cu bebeluși și copilași!


De 31 de ani pe pământ se sărbătorește oficial Săptămâna Mondială a Alăptării, iar Mămica Alăptează, pentru al 7lea an consecutiv se alătură acestei sărbători frumoase!

foto: Irina Spinei


În perioada 1-7 august 2021 ocelebrăm Săptămâna Mondială a Alăptării în format combinat: on-line și off-line.

foto: Irina Spinei

Nu rata:

1 august 18:00 - Marșul Alăptării - un eveniment deosebit de socializare pentru părinți și activități frumoase copii, combinat cu consultații gratuite în alăptare, recuperarea postnatală, purtatul bebelușilor. 


foto: Irina Spinei

Îmbrăcați-vă în alb și veniți în Parcul Universității Tehnice de pe str. Studenților (sect. Râșcanovca). Veniți împreună cu copiii și bunicii!

foto: Irina Spinei

Vezi cum au fost edițiile precedente: https://play.md/3267187

2 august 17:30 - Seminar „Calea nașterii bebelușului”. Vom vorbi despre viața intrauterină a bebelușului, despre drumul său de la prima contracție până la întâlnirea cu mama sa, despre cum aceasta îi poate afecta întreaga viață, să vorbim despre nevoile unui copil nou-născut, despre ce se așteaptă de la mama și tată, despre cum să ajute copilul adaptați-vă la o lume nouă și cum să deveniți o mamă mai bună pentru el. 

Locație - Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.


3 august 17:30 - Seminar „Drepturile mamei care combină alăptarea cu serviciul”. La seminar vom discuta despre: drepturile legale ale mamei care alăptează, cum la modul practic să combini alăptarea și jobul, particularitățile ieșirii la serviciu în funcție de vârsta copilului, cum să se păstreze alăptarea în timp ce mama este la muncă, departe de copil, și alte aspecte importante. 


Locație - Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.


3 august 19:00 - Live cu prima consultantă în purtarea bebelușilor din Moldova, Geta Rasciuc despre cum purtatul bebelușilor facilitează alăptarea. Live pe pagina instagram @mamicaalapteaza.


4 august 17:30 - Seminar „Nevoile fiziologice ale nou-născutului”. Vom discuta despre cum să-i faci băiță și să îngrijești locurile intime în funcție de sexul copilului, plimbările, schimbarea scutecelor, alăptarea, icterul, acneea nou-născutului și multe alte probleme de zi cu zi ale vieții cu un nou-născut. 


Locație - Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.


5 august 19:00 - Live cu cel mai cunoscut tătic din Moldova - Tăticul Modern, Tudor Ceban, despre implicarea taților în viața cotidiană cu bebelușii și susținerea femeii care alăptează. Live pe instagram @mamicaalapteaza.


6 august 18:30 - Live despre pregătirea pentru naștere cu Natalia Zabudskaya, antrenor pregătire pentru naștere, pilates și consultantă în alăptare. Live pe instagram @mamicaalapteaza.


7 august 11:00 - Seminar „Mituri despre alăptare” cu consultanta în alăptare, Ludmila Caracalceva. La seminar vom discuta cele mai uzuale și mai puțin uzuale mituri și le vom dezbate și vom oferi informație corectă și veridică despre alăptare. 


Locație - Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.


foto: Irina Spinei

Toate evenimentele sunt cu acces GRATUIT. Biletele pentru seminare le puteți lua pe 1 august la Marșul Alăptării (vezi evenimentul mai sus) sau scriindu-ne pe pagina de facebook sau instagram Mămica Alăptează. 


Conform ultimei decizii CNESP, purtarea la evenimente a măștii de protecție este obligatorie.

Evenimentul este organizat voluntar cu suportul partenerilor:

Viburcol (Кладовая здоровья -Heel/ Comoara sănătății -Heel), Sanosan MoldovaUniversitatea Tehnică a MoldoveiZityMallIrina Spinei PhotographyOlga Lopatsky PhotographyOM KidsMake Roads Safe Moldova (Să facem drumurile mai sigure în Moldova) INSP, Photographer.sanda.armashCrystal.mdFit Mami, Elevit (Bayer), Madan Natalia PhotographyTedi MoldovaKIDDO - babysitting pe ore, Babymoon, Cuddly, Mama Natura, Actiflora Baby (Alpen Pharma Moldova), Ask a MomDear Woman.

Vă așteptăm cu drag să celebrăm alăptarea drept cel mai natural început de viață și să ne revedem offline și onlline :)

Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...