luni, 8 august 2022

Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață



Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin activități de sensibilizare a viitorilor și actualilor părinți, dar și a societății în general.

Pe 31 iulie am deschis Săptămâna Alăptării prin Marșul Alăptării în care toată lumea a fost invitată să vină în alb, semn al picăturilor laptelui matern. Astfel, am mărșăluit cu familiile prin aleile frumoase ale parcului Industrial cu flori handmade și le-am atașat, simbolic, de copacul vieții, pentru că alăptarea din primele clipe ale vieții oferă o bază sigură pentru sănătatea copilului. 


Ne-am bucurat de prezența oaspeților printre care reprezentanții: Action Against Hunger, UNICEF în Moldova, Organizația Mondială a Sănătății din Moldova, dar și parteneri de încredere și familii care susțin importanța informării despre alăptare.



În perioada 1-6 august ne-am bucurat să ne vedem offline cu gravide și mame cu copii la seminare despre: pregătirea emoțională și fizică pentru naștere, cum organizăm alăptarea în primele zile de viață, ce se întâmplă atunci când mama se satură de alăptare, dar și două șezători la teme despre care se vorbește mai puțin, dar acest fapt nu le face mai puțin actuale: schimb de experiență și mituri în alăptare și experiența nereușită în alăptare.


Iar pe 6 august am organizat și un webinar online în limba rusă și ne-am bucurat de un public din mai multe țări pentru care tema restabilirii alăptării este foarte actuală.


Consultantele Mămica Alăptează au oferit mini-consultații absolut gratuit, copiii mai mari s-au bucurat de activități interactive și interesante, iar participanții au participat la concursuri, au primit atenții și daruri la tombolă. Ne-a făcut plăcere să întâlnim și familii de refugiați ucraineni de rând bucurându-se de sărbătoare.

















Evenimentele din cadrul Săptămânii Alăptării au fost organizate grație partenerilor: 

Action Against Hunger, UNICEF Moldova, Lymphomyosot, Elevit, Farmacia Felicia, Sanosan, Mama Natura, Active Flora, Robocode Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, OM kids, Edoositter, BabyMoon Carrier, Crystal by Swarovski, Irina Spinei Photography, Olga Lopatsky Photography, Natalia Madan Photography, Cinematic.md, Automobil Club din Moldova, Inspectoratul Național de Patrulare. Parteneri informaționali: Ask a Mom și Dear Woman.

Urmăriți evenimentele viitoare și activitatea Mămica Alăptează pe facebook și instagram.




Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...