vineri, 17 aprilie 2015

Mamele de la Institutul Mamei și al Copilului vor fi consultate de specialistele Mămica Alăptează


Mamele de la Institutul Mamei și al Copilului vor fi consultate de specialistele Mămica Alăptează









Mămica Alăptează a stabilit o înțelegere de colaborare cu maternitatea Institutului Mamei și al Copilului. Consultantele proiectului nostru, Olga Gutium și Alina Shmurun, vor merge de trei ori pe săptămână în secția „Fiziologia nou-născuților”, pentru a consulta proaspetele mămici în domeniul alăptării și pentru a le ajuta să-și stabilizeze lactația în cazul în care acestea au nevoie de ajutor profesionist.



Este pentru prima dată în Republica Moldova când o maternitate acceptă să colaboreze cu consultante în alăptare. Maternitatea Institutului Mamei și al Copilului este, deocamdată, unica de la noi din țară de acest gen. 















Mamele vor beneficia de consultații absolut gratuite, iar munca prestată de consultantele Mămica Alăptează este una în bază de voluntariat. 















Prin acest intermediu, aducem mulțumiri directorului de cercetare  al Asociației de Medicină Perinatală - doamnei Ala Curteanu și directorului Institutului Mamei și al Copilului - domnul Ștefan Gațcan, pentru deschiderea spre colaborare.













Împreună sperăm să contribuim la sporirea numărului mamelor care își alăptează pruncii.







foto: Irina Spinei
* Fotografiile au fost făcute publice cu consimțământul celor prezenți în ele.




Mămica Alăptează








Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...