miercuri, 17 iunie 2015

ISTORIA UNEI MAME - Suferă de cancer mamar și trece prin chimioterapie, dar s-a ambiționat să alăpteze


ISTORIA UNEI MAME - Suferă de cancer mamar și trece prin chimioterapie, dar s-a ambiționat să alăpteze







sursa foto: pagina de FB Valarie Molstre



Valarie Molstre este o mămică din  Statele Unite ale Americii. Aceasta are doi copii, o fetiță mai mare și un băiețel de doar 4 luni. În a 28-a săptămână de sarcină, femeia a aflat că suferă de cancer mamar, iar medicii îi spuneau că aceasta nu va putea să alăpteze. Valarie s-a ambiționat să îi ofere fiului său doza de anticorpi, imunoglobuline și dragoste maternă pură în formă lichidă. Deși nu i-a fost ușor și aproape că nu a găsit informație despre cum să procedeze în acest caz, tânăra mămică acum afirmă cu mândrie că a reușit. Ea demonstrează că se poate, că în unele cazuri e greu, dar nu și imposibil.






Valarie Molstre a decis să împărtășească istoria sa lumii întregi și să încurajeze și alte mămici care se află în aceeași situație ca și ea, să nu renunțe la alăptare. În acest sens femeia a postat pe pagina sa personală de facebook istoria ei dureroasă, dar plină de forță și curaj. 




„Astăzi, eu și cu fiul meu am trecut peste un obstacol uriaș în lupta mea cu cancerul de sân. Astăzi l-am alăptat pentru prima dată după chimioterapie. Am fost diagnosticată cu cancer de sân pe când eram însărcinată în 28 de săptămâni.Cancerul meu era la stadiul 2, gradul 3 și triplu negativ (foarte agresiv). Așadar, medicii au decis să încep chimioterapia chiar în timpul sarcinii. După 5 cicluri de chimioterapie, am născut un băiețel sănătos. ” scrie Valarie Molstre pe pagina sa de facebook.




„Mi s-a spus că nu voi putea alăpta câteva săptămâni după naștere, deci nu mi s-a permis să-l hrănesc la naștere, iar la început mi-au spus că nici să pompez laptele nu voi fi în stare. Consultantul în lactație al spitalului nici nu a venit să mă vadă. Am continuat să pun întrebări și am găsit un consultant în lactație care a binevoit să facă o cercetare referitor la medicamentele pe care le-am primit și timpul necesar pentru ca acestea să dispară din laptele meu. Mai târziu am aflat că aș fi putut alăpta peste 10 zile după o doză de chimioterapie. Am aflat, de asemenea că pomparea laptelui era sigură.” povestește Valarie.









familia Valariei



 Timp de 2 luni și jumătate,
 Valarie a tot pompat laptele pentru a menține lactația, iar când am început chimioterapia cu o doză o dată la 2 săptămâni, a putut să-și alăpteze fiul câte 4 zile la fiecare ciclu. Acum, în sfârșit, după 4 luni în care își pompa laptele de câte 6 ori pe zi, își alăptează fiul în mod normal.



 „Încă mai întâmpinăm dificultăți uneori. Iradierea probabil că va duce la dispariția laptelui în sânul afectat, dar astăzi mă simt victorioasă. E ca și cum aș fi preluat puterea asupra corpului meu. Eu sunt cea care controlează acest lucru. Este ceva ce doar eu pot face pentru copilul meu, iar dacă mi se va întâmpla ceva, această protecție și sănătate îi va rămâne pentru tot restul vieții.” scrie Valarie.

Iar la final, tânăra mămică vine cu o rugăminte: „Vă rog să răspândiți istoria mea. Nu am putut găsi nici o informație despre alăptarea în timpul chimioterapiei pe internet. Chiar dacă fiecare caz este diferit, sper ca această istorie să ajungă la acele femei cărora li s-a spus că nu pot alăpta și să le încurajeze să continue să caute răspunsuri. Găsiți un expert, iar dacă aveți voință, veți găsi o cale.” scrie curajoasa mămică.

Noi îi trimitem gânduri bune și cele mai sincere urări de sănătate. Vă îndemnăm și pe voi să îi lăsați un mesaj de încurajare pe pagina ei de facebook.






Mămica Alăptează



Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...