duminică, 2 august 2015

Deschidere Săptămânii Mondiale a Alăptării


Deschidere Săptămânii Mondiale a Alăptării









Ieri, pe data de 1 august la Chișinău a avut loc deschiderea oficial a Săptămânii Moniale a Alăptării (SMA). Mămica Alăptează, împreună cu revista MamaPlus.md a organizat primul Marș al Alăptării din țara noastră dedicat acestui frumos eveniment mondial. Peste 50 de părinți împreună cu picii săi au venit să își exprime solidaritatea față mamele care alăptează, au venit să spună că alăptarea e cel mai sănătos start în viața oricărui copil, au venit să susțină și să promoveze alăptarea.





După Marșul Alăptării, participanții au avut parte de lansarea oficială a evenimentului în cadrul unui picnic la care au luat parte reprezentata Unicef în Moldova - Nune Mangasaryan, Ministra Sănătății - Ruanda Glavan și Președintele Asociației de Medicină Perinatală, medicul pediatru - neonatolog - Mihai Stratulat, dar și consultantele în alăptare și cofondatoarele Mămica Alăptează -  Olga Gutium și Alina Șmurun. Evenimentul a fost susținut și de către Organizația Mondială a Sănătății .

























Picnicul a durat în jur de 2 ore și a cuprins discursurile oficialilor, oaspeților și organizatorilor acestui eveniment, iar pe final runda de întrebări și răspunsuri dintre mame și consultanții în alăptare și doctorul pediatru prezent la eveniment. 






























Aducem mulțumiri deosebite reprezentantului UNICEF - NUNE MANGASARYAN și Ministrei Sănătății a R.M. - RUXANDA GLAVAN și președintelui Asociației de Medicină Perinatală - Mihai Stratulat pentru prezența la acest eveniment.


La fel mulțumim fiecărei mămici în parte pentru că acest eveniment nu ar fi fost posibil fără fiecare dintre ele. Și desigur mulțumiri partenerilor comerciali Spitalul Medpark International HospitalPernaMea - perne pentru gravide, Protectis Moldova, Împărăția Curățeniei și Apa OM. Parteneri media ea.md și e-sanatate.md.






Mai multe fotografii găsiți pe pagina noastră de facebook.






Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...