miercuri, 6 mai 2015

Workshop pentru gravide „Fiecare mămica poate alăpta”


Workshop pentru gravide „Fiecare mămica poate alăpta”










Mămica Alăptează anunță organizarea un nou workshop destinat gravidelor „Fiecare mămică poate alăpta”. Acesta presupune un seminar informativ, prezentat de către consultantele profesioniste în alăptare ale proiectului nostru - Olga Gutium și Alina Shmurun.


















Gravidele vor învăța în cadrul evenimentului despre:

- diferența dintre laptele matern, laptele de vacă și laptele praf; 

- regulile de bază pentru o alăptare de succes; 

- poziționarea și atașarea corectă la sân a nou-născutului/bebelușului; 

- cum să recunoască și depășească eventuale dificultăți în alăptare.




















Invitata specială a evenimentului este specialista pe slinguri Geta Rasciuc. Aceasta va vorbi gravidelor despre * Kangaroo Care - scurt istoric, notiuni si instrumente



* Teoria Atasamentului in formatul "Nine in Nine out" - despre faptul ca bebelusul uman se naste subdezvoltat, nefiind autonom, la fel ca si bebelusii altor mamifere, mai are nevoie de cca 9 luni de "exogestatie". (cu referinta la studiul Dr. Ashley Montagu)



* "Baby Moon" - cele 6 saptamani "de miere" dupa nastere: despre particularitatile perioadei si babywearingul ca instrument care faciliteaza aceasta tranzitie



* Sistemele de purtat potrivite pentru prima perioada din viata bebelusului (wrap elstic, wrap tesut, sling, mei tai si purtatoare improvizate).



 Evenimentul este bazat pe interacțiunea dintre speakeri și participante. 












La finalul evenimentului, tradițional, va fi organizată o tombolă cu premii frumoase și valoroase de la partenerii workshopului.




Evenimentul va avea loc pe data de 31 mai, ora 12:00, locația: Orange Cafe, str. Mihai Eminescu 60. Prețul biletului: 120 de lei. Numărul de bilete este limitat. Durata evenimentului este de 3,5 - 4 ore. Pentru mai multe detalii și rezervări: 060-78-11-18 sau 079- 51-57-27.










Partenerii evenimentului:




































Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...