luni, 3 august 2015

Mariana Lozovan - de multe ori când alăptez îmi scapă câte o lacrimă de fericire


Mariana Lozovan - de multe ori când alăptez îmi scapă câte o lacrimă de fericire













Mariana Lozovan împreună cu soțul ei Vadim sunt părinții unui micuț minunat de doar 2 luni, pe nume Gabriel. Sfârșitul primăverii din acest an a însemnat pentru ei începutul unei fericiri fără margini. De două luni Mariana și Vadim descoperă continuu minunăția posturii de părinte și se redescoperă pe ei însăși continuu.







Mariana este cea de-a doua protagonistă a proiectului fotografic conceput de Irina Spinei „Sunt o mămică fericită și alăptez”. Ea este medic rezident la stomatologie, iar din toamnă intenționează să revină la orele de specializare, dar știe cu fermitate că va continua să-și alăpteze micuțul cât mai mult. „Ziua în care am devenit mamă a fost cea mai fericită zi din viața mea”, spune Mariana, de aceea tânăra mămică susține că bebelușul ei merită tot ce e mai bun, inclusiv efortul de a combina studii cu alăptarea.





Ce s-a schimbat în viața voastră de când ați devenit părinți?


Absolut totul  începând de la orele de somn pâna la faptul că acum fiecare zi este frumoasă și unică datorită  zâmbetului  LUI.













Cum se implică tatăl în îngrijirea copilului?


Tăticul este la serviciu ziua, iar seara când vine acasă încearcă să recupereze timpul pierdut și să-i de-a voie mamei să se recreeze un pic (întrețin ”dialoguri ” afective, uneori se primește să-l adoarmă și desigur sfânta băiță fără tati nu se petrece).





Ai întâmpinat greutăți în alăptare?


Am avut mari îndoieli, când eram însărcinată, în privința faptului că nu o să mă descurc cu alăptatul (poziție, atașare corectă) însă bebelușul meu mi-a fost de mare ajutor, el ca un profesionist își ”ia pieptul”.













Cum ai depășit această nesiguranță?


Am citit diverse articole, forumuri ( inclusiv de pe Mămica Alăptează) plus la toate la facultate am avut noroc de o profesoara la obiectul de obstetrică și ginecologie care ne-a explicat despre importanța alăptării, a fost destul de convingătoare.













De ce alăptezi?


La început alăptam pentru că eram convinsă de beneficiile alăptatului pentru dezvoltarea psihică și fizică a copilului, acum s-a mai adăugat și latura emoțională, se creează o conexiune atât de firească și extraordinară între mine și Gabi încât de multe ori când îl alăptez  îmi mai scapă câte o lacrimă de fericire că sunt MAMĂ.













Ce înseamnă Mămica Alăptează pentru tine?


Mămica Alăptează reprezintă o sursă informațională de ajutor și de încredere, ea mi-a oferit răspunsuri la multe întrebări și temeri pe care le-am avut.




























Anastasia Popescu


Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...