luni, 1 octombrie 2018

Intoxicația alimentară, enteroviroza și alăptarea




Intoxicația alimentară, enteroviroza și alăptarea









Se poate întâmpla ca pe durata perioadei în care alăptați, să vă confruntați cu intoxicația alimentară sau o enteroviroză. Întrebarea cea mai aprigă în acest sens este dacă să alăptați sau nu, dacă nu cumva va avea de suferit și bebelușul? În acest articol vreau să le explic pe toate și să vă informez referitor la acest subiect.





Ce este intoxicația alimentară?

Intoxicația alimentară parvine bine înțeles din alimentele pe care le consumăm. Fie din cauza preparării neadecvate, din cauza substanțelor cu care au fost prelucrate alimentele și mai ales vegetalele sau din motivul nerespectării igienei în timpul preparării bucatelor. 



Simptomele intoxicației alimentare sunt: diaree, dureri abdominale, greață care poate fi însoțită și de vomă.

Ce este o enteroviroză?


De multe ori intoxicația alimentară poate fi confundată cu enteroviroza. Aceasta din urmă este provoca de viruși care se transmit pe cale respiratorie, dar printre simptomele enumerate mai sus are prezentă febra care poate fi însoțită de dureri ale gâtului. În ambele cazuri vă sugerăm să vă adresați medicului.











Cum rămâne cu alăptarea? 

Intoxicația alimentară nu se transmite prin laptele matern bebelușului. De aceea puteți alăpta fără grijă micuțul, nu e nevoie să faceți ceva diferit sau special în acest sens. Continuați să alăptați la cerere. În cazul enterovirozelor este valabil același lucru - continuați să alăptați. Enteroviroza se transmite pe care aeriană, nu prin laptele matern, iar alăptările mai frecvente vă pot ajuta să preveniți boala la micuțul dvs. sau să dezvolte o formă mai ușoară a acesteia, așa încât corpul dvs. deja produce anticorpi față de această viroză și ei ajung și în laptele matern, iar de acolo la bebeluș sau copil, astfel fortificându-i imunitatea.

Este permis administrarea de medicamente?
În general intoxicația alimentară și enterovirozele au un tratament simptomatic. Chiar dacă aveți nevoie de anumite preparate medicamentoase, solicitați unul compatibil cu alăptarea. De asemenea puteți verifica compatibilitatea fiecărui preparat pe e-lactancia.org scriind fiecare preparat activ în caseta de căutare în limba engleză sau latină.

În caz de febră?


Potrivit site-ului e-lactancia.org antipireticile pe bază de ibuprofen și paracetamol sunt compatibile cu alăptarea. Înainte de a administra orice preparate, consultați-vă cu medicul dvs. 



sursa foto: pinterest.com


Anastasia Popescu






pre-consultant în alăptare




„Mămica Alăptează”






Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață Pentru al 8lea an la rând echipa Mămica Alăptează a celebrat Săptămâna Alăptării prin ...